Vanessa standing outside her flat with her Brompton Vanessa standing outside her flat with her Brompton

Vanessa

Ik mocht slechts twee stuks bagage meenemen in het vliegtuig naar het Verenigd Koninkrijk, dus verhuisde ik met mijn Brompton in een kartonnen doos vol spullen en een reistas vol kleding.'

Vanessa vertelt over hoe ze kennismaakte met de vouwfiets tijdens een testrit in Canada, het hergebruiken van rolschaatsen en een persoon zijn met een fiets, geen fietser.
An image of Vanessa with stats about her and her Brompton folding bike

hoe heb je voor het eerst de Brompton-fiets leren kennen?

Dat was door een etalage! Het was op mijn eerste reis naar het Verenigd Koninkrijk net voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Tegenover de plek waar ik verbleef was een fietsenwinkel, met een etalage vol Bromptons in prachtige kleuren.

Ik had nog nooit zo'n elegante vouwfiets gezien en ik was super nieuwsgierig. Toen gebeurde dat ding, waar je iets één keer ziet en je het overal begint te zien.

Vanessa riding her Brompton folding bike

en na je reis?

Ik ging terug naar Calgary en ze begonnen daar ook te verschijnen! Een van onze lokale fietswinkels en fietsgemeenschapsbouwers, BikeBike, had ze op voorraad en enkele van mijn collega's in de wielerwereld reden ermee.

Deze gemeenschap vormde zich rond fietsverkeer en fietsen in de stad en er werd een miniclub opgericht om de Calgary Brompton League te maken. Ik was erdoor geïntrigeerd, maar ik had al twee fietsen die voldeden aan mijn behoeften op het gebied van nut en avontuur en ik kon op dat moment niet nog een fiets kopen.

Vanessa riding her Brompton folding bike

wat is er veranderd?

Ik besloot om naar het buitenland te verhuizen. Een Brompton leek een praktische oplossing om je te verplaatsen en verbinding te maken met treinen/bussen/vliegtuigen. Ik had al een testrit gedaan met een vriend die me genereus hun Brompton leende op een reis naar Vancouver Island. Ik vloog erheen, reisde per pendelbus en veerboot.

Ik herinner me dat de chauffeur van het kleine busje heel blij was dat de fiets zo klein opvouwde en met de andere bagage achterin paste. In Vancouver testte ik de 6-versnellingen op enkele beroemde steile heuvels, waaronder een helling van 18%. Ik merkte dat ik goed kon klimmen en nog steeds snel kon rijden met een goede wegligging, en ik dacht, ja, ik vind dit echt leuk.

Het toeval wilde dat Sean van BikeBike een maand na mijn verhuizing een van zijn persoonlijke Bromptons aan de juiste koper verkocht. Ik kon het niet geloven; het was deze prachtige rode Explore met lage buis, klaar om op avontuur te gaan. Het prachtige rood, mijn favoriete kleur, paste perfect. Ik mocht slechts twee stuks bagage meenemen in het vliegtuig naar het Verenigd Koninkrijk, dus verhuisde ik met mijn Brompton in een kartonnen doos vol spullen en een reistas vol kleding.

A folded red Brompton with Vanessa in a rock climbing gym

hoe is het al in het VK gegaan?

Nou, The Little Red Rocket en ik zijn nu een jaar samen en we zijn erg gelukkig. Mijn leefruimte is vrij klein, maar met mijn Brompton is het gemakkelijk; ik vouw hem op en stop hem weg aan het einde van het bed, wat gemakkelijker wordt door de speciale wielen die ik op het rek heb. Speciaal, want voordat ik Canada verliet, was mijn vader aan het wandelen en zag hij hoe een paar rolschaatsen in een vuilnisbak werden weggegooid.

Hij is een geweldige uitvinder en houdt van herbestemming, dus haalde hij ze uit de vuilnisbak en plaatste hij de wieltjes op het rek om de fiets nog gemakkelijk dicht te vouwen. Ze zouden naar een stortplaats zijn gegaan en nu zijn ze hier, beleven ze samen met mij een nieuw leven in het VK en het is ook nog eens een leuke herinnering aan thuis.

a close up of Vanessa's red Brompton folding bike

hebben jij en je fiets al veel verkend in het VK?

Vrij veel ja, een van de grote dingen die me naar het Verenigd Koninkrijk trok, waren de geweldige fietsgemeenschappen. Een stel mensen die ik nu vrienden noem die ik via Instagram heb ontmoet, en van daaruit hebben we avonturen gedeeld en gepland. Een paar van ons zijn gaan fietsen op onze Bromptons in het Lake District. We reden met onze fietsen over onverharde paden en wegroutes en over glooiend terrein van het meer.

Omdat de wielen deze kleine, spaakdichte, stevige dingen zijn, kunnen ze het gewicht van jou en je fietsbagage zonder problemen dragen – om nog maar te zwijgen van het feit dat je geen fiets hoeft te boeken in de treinen, wat erg bevredigend is.

Ik heb Glasgow, Londen verkend en nam de Eurostar om op mijn verjaardag met mijn Brompton door Parijs te rijden. Het was geweldig om met mijn Brompton naar de Eiffeltoren te fietsen en er een foto te maken - twee designiconen.

Vanessa's folded red Brompton at the climbing gym

houd je echt van fietsen?

Ja, als kind nam mijn familie fietsen altijd op in onze vakantie en 's avonds na schooltijd in de warmere maanden fietsten we ook over het rivierpad van onze stad. Calgary heeft een geweldig fietsnetwerk van 1200 km en dat biedt een ongelooflijke manier voor mensen om door de stad te reizen. Met die paden en het feit dat voor mij als volwassene fietsen nu verder ging dan recreatie en plezier, zag ik fietsen als nuttige hulpmiddelen voor mijn dagelijkse vervoer en het vervoeren van spullen.

Ik heb mezelf altijd als fietser beschouwd, maar ik denk dat de Brompton het idee van wat fietsen kan zijn, uitdaagt. Met een Brompton ben je een persoon met een fiets, niet noodzakelijk een fietser, en ik denk dat dat een nuttige verschuiving in perspectief is.

Vanessa on her Brompton bike
An image of the One Millionth Brompton bike folded and unfolded An image of the One Millionth Brompton bike folded and unfolded

wil je je Brompton wat liefde tonen?

Houd je Brompton langer op de weg.

Met onze upgrade-onderdelen en framegarantie van 7 jaar op geregistreerde fietsen.

blijf onze years together-reeks lezen ...

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alles wat met Brompton te maken heeft. Kom meer te weten over aankomende samenwerkingen, evenementen en meer.